Diensten

Frezen

Deze hightech machines zijn gekozen voor een nauwkeurige en perfecte afwerking van onze producten.

Draaien

Torson is uitgerust met de meest moderne CNC-machines. Door de samenstelling van ons machinepark kan flexibel ingespeeld worden op de specifieke eisen en noden van onze klanten. Laden en ontladen gebeurt met een robot. Naast de CNC-machines is het machinepark uitgerust met een multitasking-machine (job done in one).

Zagen

Afhankelijk van uw product kiezen wij voor de juiste en beste techniek. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met aantallen, afmetingen van het materiaal, materiaalsoort en –dikte.

Meetbanken

Snelheid en nauwkeurigheid, het is een uitdagende combinatie. Voor productmetingen en het kalibreren beschikken wij over moderne meetapparatuur. Elke meting gaat gepaard met een correcte rapportering, op papier of digitaal. We controleren zowel hele series als steekproefsgewijs.

Draadvonken

Deze hightech machines zijn gekozen voor een nauwkeurige en perfecte afwerking van onze producten. Om zeer precieze stukken te bewerken is draadvonken een van de meest nauwkeurige bewerkingsmethoden op dit moment. Voor verspaners is het haast ondenkbaar dat door middel van een messingdraad een nauwkeurigheid van enkele duizenden millimeters kan worden bekomen, hetgeen met frezen of draaien niet kan.

Slijpen

Onze CNC gestuurde slijpbanken hebben een groot bereik waardoor we op de Belgische markt een voorsprong hebben. We bekomen een perfecte vlak- en evenwijdigheid. De maatvastheid is ook zeer nauwkeurig.

Lassen

Jarenlange ervaring op het gebied van lassen resulteert in het vakkundig uitvoeren van allerhande laswerk. Matrijzen van bv. dunwandige producten vereisen niet alleen adequate kennis van materialen, maar ook de technische vaardigheid van het lassen en het kunnen maken van minuscuul kleine lassen.

Assemblies

We beschikken over een professionele assemblage-afdeling waar eenvoudige alsook meer complexe producten geassembleerd kunnen worden. Kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit zijn hierbij belangrijke parameters.

Boren

Met hoogstaand boormateriaal en onze kennis en ervaring wordt uiterst nauwkeurig precisiewerk geleverd. Hoe klein of hoe diep … hoe universeel of uniek, voor elke booropdracht bieden we de gepaste booroplossing.

Hoon- en lepmachines

In ons machinepark beschikken we over diverse hoon- en lepmachines. Honen is dé verspaningstechniek als het gaat om maatnauwkeurigheid, cilindriciteit en ruwheid. Middels honen, krijgen gaten een kwaliteit die met bv. draaien niet te bereiken is:

Leppen is de nauwkeurigste bewerking binnen onze fijn-mechanische afdeling naast slijpen en honen. Leppen zorgt voor zeer extreme vlakheden o.a. gewenst bij zeer nauwkeurige machine-onderdelen.

Automatisatie

Om de kwaliteit te optimaliseren, de arbeidsomstandigheden te verbeteren en optimale efficientie en duurzaamheid te bewerkstelligen, is productieautomatisering een essentieel onderdeel van het proces.